Een verblijf in Vakantiehuis De Hoeve leent zich uitstekend om Oost-Groningen te verkennen. Een verrassend veelzijdig gebied, waar jong en oud zich welkom zullen voelen. Stugge Groningers? Dat valt best wel mee!

Op deze pagina doen wij u alvast een aantal suggesties.

Veendam

De “parkstad” Veendam bevindt zich op slechts 10 autominuten van Meeden en is ook per fiets goed bereikbaar. In Veendam vindt u een winkelcentrum waarin u (deels overdekt) heerlijk kunt winkelen. Ook vindt u er een ruime keus uit restaurants.

Houdt u meer van een sportieve uitdaging? Bezoek dan eens de kabelskiebaan.

In de zomerperiode rijdt de STAR regelmatig met een stoomtrein van Veendam naar Stadskanaal (en terug).

Appingedam

Meeden ligt centraal in Oost-Groningen. Vanuit Meeden kunt u fantastische routes fietsen waarbij de weidsheid van de voormalige veenkoloniën u volledig tot rust zal doen komen. Met de auto zijn vanuit Meeden binnen enkele minuten diverse bezienswaardigheden of attracties te bezoeken. Zo is Appingedam bijvoorbeeld binnen 20 minuten bereikbaar. Bezoek het kleine maar goed geconserveerde historische centrum met een aantal middeleeuwse huizen. In twee van die huizen is het Museum Stad Appingedam gevestigd. En bekijk vanaf de bruggen over het Damsterdiep de unieke hangende keukens!

Winschoten

Door de aanwezigheid van drie molens, wordt Winschoten wel de Molenstad genoemd. De molens (Eden, Dijkstra en Berg) verkeren in uitstekende staat, ondanks het feit dat ze soms al eeuwenoud zijn. U kunt de molens regelematig (in bedrijf!) bezoeken.

Wat ook absoluut een bezoek waard is, is het Rosarium. Het grootste rosarium van Nederland. Geniet van de prachtige kleuren en heerlijk geurende rozen.

Stad Groningen

Een bezoek aan Oostelijk Groningen is niet compleet zonder de provinciehoofdstad te bezoeken. Ook de stad Groningen is vanuit Meeden in amper 20 minuten per auto bereikbaar. Reist u liever met de trein: vanuit Veendam vertrekt overdag 2 keer per uur een trein. Als u liever in Zuidbroek op de trein stapt, is dat zelfs 4 keer per uur. Bij zowel het station in Veendam als in Zuidbroek kunt u uw auto gratis parkeren. In Groningen stapt u uit aan de rand van het historische centrum. Tegenover het werkelijk schitterende stationsgebouw (eind 19e eeuw) ligt het door Mendini ontworpen Groninger Museum (eind 20e eeuw). Een toonbeeld van moderne architectuur. Naast een vaste collectie, zijn er met regelmaat tijdelijke expositie van topkunstenaars te zien.

Zeker de moeite waard is ook een bezoek aan één (of meerdere) van de tientallen middeleeuwse hofjes die “Stad” (zoals Groningers de stad Groningen liefkozend noemen) rijk is. Veelal worden ze nog steeds bewoond. Wonen in een oase van rust, in een bruisende stad.

Ostfriesland

Het Noord-Westelijk deel van Duitsland (ook wel “Ostfriesland” genoemd), is via de N33 en de A7 vanuit Meeden prima bereikbaar. Ga lekker een dagje winkelen in Bunde of Lehr. Iets verder weg ligt de mooie universiteitsstad Oldenburg, waarmee de stad Groningen een stedenband heeft. Het dialect dat in deze streek gesproken wordt lijkt op het Gronings. De grensbewoners kunnen elkaar doorgaans dan ook zonder al te veel moeite in hun eigen streektaal aan elkaar verstaanbaar maken.

Vanuit Eemshaven kunt u een dagtocht maken naar Borkum, het eerste Duitse Waddeneiland vanuit het westen gezien. Totaal anders qua sfeer dan de Nederlandse Waddeneilanden. De zeehondenkolonie is doorgaans gewoon vanaf het strand zichtbaar.

Pin It on Pinterest

Share This